Alles over healing, bewustzijn, kaartleggen, workshops

BIB Masterclass

BIB Masterclass: Boost je Intuïtie in Business

Gefeliciteerd! Je hebt je intuïtie gevolgd en nu ben je hier beland. Dat is zeker niet toevallig. Alles wat jij opmerkt, ziet, hoort, denkt en voelt, heeft een reden.

Intuïtie heeft in deze tijd nogal een zweverige bijklank. Het is iets ongrijpbaar en onbegrijpelijk. Je logisch denkend verstand probeert alles te rationaliseren. Alles wat je niet begrijpt, wordt afgedaan als onbetrouwbaar. Je hebt geleerd te vertrouwen op feiten en cijfers, de rest is onzin. Toch heeft je intuïtie wel degelijk zin. Je bestempelt het gewoon als ‘toeval’ of een bizarre ingeving en dus laat je het maar voor wat het is…

In plaats van je intuïtie te negeren, kan je er ook bewust gebruik van maken. Want onbewust doe je dit al. Als de telefoon gaat, raad je wie er belt. Als je aan de kassa van de winkel wil aanschuiven, kies je intuïtief de rij die het snelst vooruit gaat (of toch niet?). Je hebt het gevoel dat je een collega moet bellen, en juist op dat moment belt deze collega naar jou. Of andersom: je negeert je intuïtie en je staat uren in de file. Achteraf heb je steeds datzelfde stemmetje dat jou terecht wijst: ‘Had ik nu maar naar mijn intuïtie geluisterd.’

Inhoud van de masterclass

De BIB-opleiding bestaat uit drie delen. Aan de hand van een brede waaier aan theoretische kennis en praktische, inspirerende oefeningen leer je te vertrouwen op jouw intuïtieve indrukken.

Deel I Back to Basics

Alles begint bij je zintuigen. Je gebruikt je vijf zintuigen om informatie op te doen over de wereld om je heen. Intuïtie is je innerlijke zintuig: het weet dingen zonder te weten waarom je het weet. Er zijn grofweg twee manieren waarop je intuïtie werkt: je krijgt aanwijzingen uit je buitenwereld of je krijgt aanwijzingen uit je binnenwereld. Je dient dus zeer aandachtig te zijn.

Intuïtie is een proces dat volgens twee stappen verloopt. Je ontvangt indrukken uit je buiten- en binnenwereld, vervolgens interpreteer je deze indrukken. Deze indrukken zijn dikwijls symbolisch van aard. Ieders intuïtie is uniek, net als jouw symboliek. De associatietechniek leert je de betekenis van jouw symbolen achterhalen.

Waarom merk jij iets anders op dan ik? Je denkt dat je gewoon ‘toevallig’ iets opmerkt. Maar niets gebeurt ‘toevallig’. Wat valt jou toe? Kijk eens dieper…

Deel II Tekens of boodschappen uit je buitenwereld

In het eerste deel ‘Back to basics’ leer ik je de basis voor het ontwikkelen van je intuïtie. Je weet wat intuïtie is en waarop je moet letten. In het tweede deel wordt het pas echt interessant! Want ook het Universum communiceert met jou via je intuïtie. Of anders gezegd: jouw buitenwereld geeft je antwoorden
– Tekens – op een probleem maar dat zal vermoedelijk absurd klinken.

Wat jou ‘toevalt’, zijn zeer belangrijke aanwijzingen. Soms voorspellen deze boodschappen fijne gebeurtenissen, soms geven ze je een diepgaand inzicht en soms wil je ze eigenlijk helemaal niet zien omdat ze een onaangename situatie onthullen. Is die zakenpartner écht wel zo eerlijk geweest?

Deel III Innerlijke leiding

Jouw intuïtie maakt ook gebruik van je gedachten, je gevoelens en lichamelijke sensaties om je aanwijzingen te geven. Je denkt plots aan iets, er gaat een lichtje branden, woorden schieten door je hoofd, je voelt je plots anders, je krijgt maagpijn, je klemt je kaken op elkaar… Waarom?

Je bent veelal geneigd deze innerlijke aanwijzingen weg te rationaliseren maar deze bevatten een schat aan informatie! Jouw innerlijke wereld is zeer fantasierijk, dus soms moet je deze – soms – symbolische informatie ook nog vertalen en interpreteren. Omdat het soms slechts gaat over vage gedachten en subtiele aanwijzingen ga je er dikwijls aan voorbij. Je moet je echter bewust worden van de voortdurende gedachtestroom en jouw intuïtieve flitsen leren onderscheiden.

Als afsluiter stel je een vraag waarop je graag een antwoord wenst. Dit is een allesomvattende oefening met stappenplan gebaseerd op de drie voorgaande delen.

Prijs

Vraag de informatiebrochure aan.

Praktische info

Je kan de opleiding volgen in mijn zaak, of ik kom naar jouw bedrijf. De opleiding duurt zeven uur of een volledige werkdag. We starten om 08.30u tot 12.00u of 12.30u, afhankelijk van de middagpauze. Dan lunchen we, want een lege maag is niet bevorderlijk voor je intuïtie. We gaan verder om 13.00u of 13.30u tot 16.00u of 16.30u.

Ik deel een PowerPoint ter visuele begeleiding en jij krijgt een papieren versie om aantekeningen te maken. Na de opleiding krijgt iedere deelnemer gedurende een jaar toegang tot een beveiligde webruimte met de volledig uitgeschreven cursus zodat je alles kan nalezen.

Tot slot

In de dikke Van Dale wordt intuïtie omschreven als ‘inzicht zonder nadenken’. In het woord ‘inzicht’ herken je ‘zien in’. Je zal veel inzicht verkrijgen in jezelf, hoe jouw unieke intuïtie werkt, in de boodschappen uit je buitenwereld en in jouw eigen gedachten, gevoelens en lichaam.

Als je alles toepast en het vooral volhoudt, dan garandeer ik jou dat je intuïtie je zal helpen bij alle facetten van je leven. Hoe meer je je openstelt voor jouw intuïtie, hoe beter je in staat bent te vertrouwen op jouw innerlijke wijsheid. Jij bent je eigen deskundige. Vertrouw dan ook op je wijsheid. Wees opmerkzaam en aandachtig… van alles wat jou ’toeval-t’.

logo Brug tussen Twee werelden

Een eerste kennismaking is zo gebeurd. Ik besef dat het soms moed vraagt om voor de eerste maal over uw situatie te praten. Daarom is het mijn taak om u gerust te stellen, u te adviseren en persoonlijk te begeleiden.
Ik hoor het graag!