+31468225362 nathalie@equivida.be

Brug naar Intuïtief Bewustzijn

Doelbewustzijn

Je doelbewustzijn heeft te maken met je ideeën en inspiratie, je enthousiasme en passie waarmee dingen gedaan worden. Het gaat over je wil, de kracht om voor jezelf op te komen, je ambities, je dromen, je wensen, het nemen van risico’s, je zelfontwikkeling, de drang om dingen te manifesteren.

We worden allemaal geboren met een bepaald doel in ons leven – jouw levensdoel – hoewel we ons hier niet volledig bewust van zijn. Jouw levensdoel hangt nauw samen met jouw talenten en vaardigheden, jouw interesses, jouw wensen. Om je levensdoel te bepalen is het dus essentieel om jezelf te kennen. Maar veel mensen kennen zichzelf niet. 

Soms lijkt het alsof alles wat ons ‘overkomt’ willekeur is. Maar niets gebeurt ‘toevallig’. Kijk eens wat jou ‘toevalt’? Welke ‘toevallige’ gebeurtenissen en ontmoetingen met bepaalde mensen hebben je een bepaalde richting ingestuurd? Welke schijnbare teleurstellingen en beladen emotionele gebeurtenissen hebben je wakker geschud en je een andere beslissing doen nemen? Wat zijn jouw interesses? Wat zijn jouw talenten? Waar ben je goed in? Al deze factoren samen hebben je gedreven in een bepaalde richting in jouw leven. Dit alles om jouw levensdoel te verwezenlijken.

Maar voordat je je dromen kunt waarmaken, zul je eerst moeten ontdekken wat je werkelijk wilt. Dat is een moeilijke taak. In het maken van onze keuzes worden we onbewust gestuurd door onze ouders, leraren, de maatschappij,… We kiezen vaak onze carrière omdat het zo ‘hoort’. We vragen ons zelden af of we misschien gelukkiger zouden zijn in een andere richting, een richting die beter past bij onze vaardigheden en onze interesses. We houden

liever vast aan het bekende, ook al voelen we ons ellendig, in plaats van onbekend terrein te durven ontdekken. We denken snel: ‘Dat kan ik niet, want (vul zelf maar in)’ in plaats van te zeggen: ‘Waarom zou ik dat niet doen?’ We houden ons gevangen uit angst en onzekerheid.

Wat zou jij het liefst willen doen in je leven? Wees eerlijk tegenover jezelf. Je hoofd zegt misschien dat je goed bezig bent, maar in je hart voel je iets helemaal anders. Waarom maak je jouw droom niet waar? Luister naar je eigen waarheid, en niet naar de mening en het oordeel van anderen. Op het moment dat jij een duidelijke keuze maakt voor jezelf, dat je durft opkomen voor jouw dromen, zal je zien dat er een stroom aan ‘toevallige’ gebeurtenissen op gang komt. Mensen die je toevallig ontmoet, informatie die je ergens toevallig hoort,… Dit noemt men synchroniciteit. En deze synchroniciteiten zullen deuren voor je openen en jou de kans geven om jouw levensdoel te manifesteren.

Begeleiding:

  • Ontdekken van jouw levensdoel aan de hand van praktische oefeningen
  • Onderzoeken van zogezegde ‘rampen’ die hebben geleid tot een heroriëntatie
  • Onderzoeken van jouw vaardigheden, talenten en capaciteiten
  • Onderliggende angsten aan de oppervlakte brengen