+31468225362 nathalie@equivida.be

Brug naar Intuïtief Bewustzijn

Fysisch bewustzijn

We hebben allemaal een lichaam dat bestaat uit cellen, organen, stelsels, botten,… Ons lichaam is bovendien uitgerust met vijf zintuigen om te zien, te horen, te proeven, te ruiken en te voelen. In een poging om ons lichaam te verzorgen, en ons goed te presenteren in de buitenwereld, besteden we ongelooflijk veel tijd en energie aan ons uiterlijk. We proberen ons massaal te ontdoen van onze slechte uiterlijke kenmerken, in een poging om onze beste uiterlijke kenmerken in de verf te zetten. Maar stralen we dan ook? Onze buitenkant is een spiegel van onze binnenkant. Hoe is het gesteld met jouw binnenkant?

Als we gehinderd worden door ons lichaam – door lichamelijke ongemakken, ziekte en pijn – dan pas worden we ons bewust van het feit dat we een lichaam hebben. Als we geconfronteerd worden met pijn en ongemak, proberen we in eerste instantie er zo snel mogelijk vanaf te geraken. We bezoeken onze huisarts en we krijgen te horen dat ziekte enkel te ‘genezen’ is met medicijnen. Dus denken we de oplossing te vinden met pijnstillers. Op zich kan een pijnstiller de pijn minderen of wegnemen, maar medicijnen maskeren alleen onze symptomen. Met als gevolg dat we niet lang daarna opnieuw een pijnstiller nodig hebben. En als dit onvoldoende helpt, dan steken we de schuld op de incompetentie van onze huisarts, en zoeken we toch gewoon een nieuwe huisarts. Of we worden doorverwezen naar een specialist die ons binnenste buiten keert. En als ook onze specialist ons doorverwijst, zitten we al snel vast in een vicieuze cirkel van artsen, specialisten, scanners, pijnstillers en ziekenhuisopnames.

Maar ziekte, pijn, ongemakken, klachten,… hebben een dieperliggende boodschap. Een ziekte zal zich pas manifesteren als er ‘iets’ uit balans is. Het fungeert als een noodkreet dat we verkeerd bezig zijn. Pijn of ziekte zijn boodschappen van het lichaam dat er iets zal moeten veranderen om het evenwicht te herstellen. Het is aan ons om naar de boodschappen te luisteren die ziekte of pijn ons proberen te vertellen.

Maar er is hoop! Ons lichaam zit prachtig in elkaar. Ons lichaam kan zichzelf genezen. We beschikken allemaal over een zelfgenezend mechanisme die alles in het werk stelt om de ziekte te overwinnen. Ieder mens heeft een instinctieve drang om gezond te zijn en om ziekte te overwinnen. De zelfgenezende kracht beheerst een groot aantal mechanismen en systemen die direct of indirect een bijdrage leveren aan het spontane en natuurlijk genezingsproces. Al deze systemen werken met grote kracht en nauwkeurigheid in een persoon die fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch in evenwicht is. Maar deze systemen kunnen op een aantal verschillende manieren door misbruik van ons lichaam en door negatieve emoties en gedachten worden verzwakt, onderdrukt of geblokkeerd. Als er een blokkade of verzwakking is in één of meer van deze systemen, kunnen allerlei ongemakken, pijn of ziekte het gevolg zijn.

Begeleiding: (deze lijst is niet-limitatief)

  • Voedingstherapie
  • Opsporen allergieën en/of intoleranties
  • Spijsverteringsstelsel ondersteunen
  • Maag- en darmproblematiek: maagzuur, opgeblazen gevoel, winderigheid, constipatie, diarree,… 
  • Afvallen